İSTANBUL / TUZLA - Ord.Prof.Dr.Cahit Arf İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Okulumuz adını ünlü  matematikçi, bilim adamı Ord. Prof. Dr. Cahit Arf' ten alarak 1999 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Açıldığı yıl iki sınıf olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz aynı yıl içinde  Marmara depreminde okul binası zarar gören Tuzla Lisesi ile  birlikte 2002 yılında kadar  eğitim öğretime devam etmiştir. 2001-2002 yılında 4 derslik ile. 2003 yılından sonra Tuzla Lisesinin kendi binasına taşınmasıyla  birlikte yeni sınıflar açılarak İlköğretim okulu olarak hizmet etmeye başladı.

2003 yılından sonra okulda zarar görmüş ve eksik olan yapılar tadilata girdi ve yenilendi. Okul bahçesinin etrafına demirler yapıldı. Okul bahçesi düzenlendi. 2005 yılında Fen ve Teknoloji sınıfı donatılarak öğrencinin kullanımına açıldı. 1999 yılında mevcut olan bilişim ve Teknoloji sınıfı bilgisayarları elden geçirilerek işlerlik kazandırıldı. 2006 yılında Kibar Holding tarafından bir Bilişim ve Teknoloji sınıfı daha açılarak mevcut sayı ikiye çıkarıldı. Yine 2006 yılında Okul Kütüphanesi Kibar Holding tarafından okulumuza kazandırılarak öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. 2007 yılında okulumuzun  bir bölümünde anasınıfı, özel eğitim sınıfı ve Oçem sınıfı öğrencilerine hizmet vermesi amacıyla çocuk parkı açılmıştır. 2004 - 2005 Eğitim Öğretim yılında itibaren sınıflar derslik sistemiyle  eğitim öğretime devam etmekte iken   2009 - 2010 eğitim öğretim yılında klasik sisteme geçilmiştir. Okulumuz birçok alanda (Halk oyunları, resim, Türk Sanat Müziği solo, atletizm,futbol,voleybol,şiir vb.) başarılarından söz ettirmiştir.2009-2011 yılları arasında Koordinatör Okul Olarak Avrupa Birliği Projesinde yer alarak Avrupa Ülkeleri ile öğrenci hareketliliği oluşturulmuştur. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 yasası çerçevesinde okulumuz Ortaokula dönüştürülüp Ord. Prof. Dr. Cahit Arf Ortaokulu adı altında kademeli geçiş süresince ikili eğitim yaparak bu eğitim öğretim yılı tamamlanmıştır.2013-2014 eğitim öğretim yılında son düzenleme ile okulumuz Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlkokulu'na dönüştürülerek tam gün şeklinde eğitim öğretim

faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılının Eylül ayında Güçlendirmeye alınmıştır. Bu nedenle  2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. Döneminde  öğlenci olarak eğitim öğretime Farabi İlkokulunda devam etmiştir.Güçlendirme çalışmalarından sonra 2015-2016 eğitim yılının 2. Döneminde binamızda eğitim öğretime devam edilmiştir. 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim öğretim yıllarında modernize edilmiş binamızda kültürel, sosyal ve de akademik çalışmalar devam etmişti. 2017 yılında kabul edilen "Youand me-Wearethesame!" (sen ve ben eşitiz) erasmus+ projesi çalışması başlamıştır. Bu projeye Bulgaristan, İtalya, Fransa, Portekiz, Çekya ve Türkiye ülkeleri dahil olmuştur. Proje kapsamında çeşitli hareketlilikler ve aksiyonlar sağlanmıştır. 2018-2019 Eğitim öğretim yılında Tasarım ve Beceri Atölyeleri kapsamında okulumuz proje okulu olarak kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında Spor, Dil, Görsel Sanatlar ve Yaşam Beceri Atölyeleri kurulacaktır.Okulumuzda2020 yılında kabul edilen GreenEducation in Green Environment  erasmus + projesi başlamıştır.

Ord. Prof. Dr. Cahit Arf  İlkokulu 27derslik , 1 Öğretmenler Odası, 2 Rehberlik Servisi, 2 Anasınıfı,1 Oçem, 1 Okul Öncesi Özel Eğitim Sınıfı ,1 Özel Eğitim Sınıfı, Kütüphane , Konferans Salonu , İlk Yardım Odası, Mescit, Veli Görüşme ve Bekleme Odası, Çay Ocağı , Tasarım Atölyeleri ile  eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yayın: 23.05.2021 - Güncelleme: 23.05.2021 16:07 - Görüntülenme: 967